Am creat acest loc în care copiii:

  • Se mișcă liber, învățând în mod natural, într-un mediu bine organizat și ordonat

  • Iau decizii și îşi exercită voința liber într-un mediu controlat de pedagog

  • Primesc informații într-o manieră care să-i inspire

  • Sunt stimulaţi să fie auto-motivati, fără pedepse și recompense externe care distorsionează procesul de dezvoltare personală

  • Acumulează cunoștințe inclusiv de la ceilalți copii, de diferite vârste (grupele sunt mixte 1-3 ani și 3-6 ani)

Comunitatea copiilor de 1-3 ani [Fluturi]

Vine în întâmpinarea părinților care sunt nevoiți să se întoarcă la serviciu.

Ne dorim ca mediul nostru să fie o prelungire a mediului familial.

Rolul nostru este de a îndruma, îngriji și ajuta copiii să învețe să facă singuri toate lucrurile care duc spre independența proprie.

Comunicarea are un rol esential, educatorii vorbind în permanență cu copiii, aceștia fiind în perioada senzitivă pentru limbaj.

Relațiile dintre copiii și adulții din mediu se bazează pe respect, încredere, bunătate și răbdare.

Bine de știut!

  • Mediul copiilor este atrăgător și sigur pentru ei, adaptat dimensiunilor și nevoilor lor de dezvoltare.

    Spațiul de lucru are o suprafață de 60 mp și este amenajat potrivit principiilor Montessori, pe arii specifice.

    Activități de viață practică – începând cu îngrijirea personală, îngrijirea mediului interior și exterior, spălatul mâinilor, spălatul vaselor, spălatul meselor, udatul florilor, măturat, șters cu mopul, pregătirea hranei etc.

    Activități de coordonare ochi-mână care conduc la devoltarea motricității fine.

    Activități de limbaj și expresie artistică - artă și muzică.

    Copiii pot lucra individual sau în grup, în această perioadă fiind în procesul de autoconstruire, lucrează cu preponderență individual.

    Respectăm ciclul de lucru și ritmul fiecărui copil.

    Acordăm importanță mediului exterior - zilnic desfășurăm activități în aer liber, indiferent de vreme (e importat să existe haine potrivite).

  • Adaptarea copilului la noul mediu este blândă. Respectăm și apreciem personalitatea și ritmul copilului.

    Acordăm copiilor timp de adaptare pentru a putea începe să aibă încredere în noul mediu.

    Încurajăm adaptarea firească a copilului, naturală, împinsă de Horme, focalizată de psihic, sub îndrumarea minții absorbante.

    Țelul nostru este să ușurăm această tranziție și adaptarea la noul mediu și fiecare copil să simtă acceptare, respect, siguranță, iubire.

    Rolul nostru ca și ghizi Montessori este să îi susținem pe părinți și să îi ajutăm să treacă și ei lin prin acest proces de adaptare.

    Părinții beneficiază de întâlniri individuale cu educatorii noștri, în cadrul cărora se abordează teme privind educația Montessori.

  • Săculeț cu 2-3 schimburi complete, pantofi de interior cu arici.

    Haine adaptate sezonului și vremii.

    Șervețele umede.

    Scutece, acolo unde este cazul.

    Fiecare copil din comunitate are propriul spațiul de depozitare, recunoscut de copil cu ușurință prin poza atașată.

Comunitatea copiilor de 3-6 ani [Elfi]

Copiii sunt investiți cu încredere de către pedagogi (de ex atunci când sunt implicați în activități pe care ei le percep ca fiind specifice numai adulților, cum ar fi aranjarea obiectelor la locul de joacă, udarea florilor sau prepararea unor feluri de mâncare). Aceste acțiuni simple cu o importanță extraordinară pentru copii, îi responsabilizează și îi ajută să își intuiască propriile forțe printr-o participare activă și conștientă la “ceva important”.

Lucrăm cu copilul astfel încât odată trezită curiozitatea acestuia, să își dorească să învețe și să înțeleagă informația, ca alternativă la învățatul mecanic disfuncțional și des practicat în sistemul atât de bine cunoscut al școlii de azi.

Bine de știut!

  • auto-motivarea – sistemul pedeapsă-recompensă este eliminat, copii sunt stimulați să se auto-motiveze

    relaționarea cu ceilalți – metoda Montessori învață copiii să aibă grijă unul de altul, să se respecte, tolereze și să se înțeleagă

    promovarea unei alimentații sănătoase – cei mici sunt educați să aprecieze gusturile naturale și să ocolească produsele standard din comerț care le dăunează

    învățarea inspirată prin intermediul diferitelor tipuri de activități – de educare a limbajului, recreative, de cunoaștere a mediului, matematice, educație muzicală și plastică, educație fizică și psiho-motorie

    organizarea – copiii sunt încurajați să se gospodărească în cadrul grupei, să își ordoneze spațiul în care își desfășoară activitatea în vederea deprinderii acestei discipline.

    Copilul este prin definiție bun, o tablă nescrisă și este responsabilitatea adulților să se asigure că viața lui de viitor adult va fi una lipsită de frustrări și meschinării. Acest lucru poate fi atins printr-o educație inovatoare, care să îl facă să își conștientizeze existența în această lume și să aleagă modul cum se va raporta la ea.

  • Mediul copiilor este atrăgător (cuprinde articole din elemente naturale – lemn, sticlă, porțelan, ceramică, plante naturale) și sigur pentru ei, adaptat dimensiunilor și nevoilor lor de dezvoltare.

    Spațiul de lucru are o suprafață de 100 mp și este amenajat potrivit principiilor Montessori, pe arii specifice.

    * Aria de viață practică cuprinde activități de îngrijire personală (spălatul mâinilor, utilizarea ramelor cu accesorii pe care le întalnesc în articole vestimentare, lustruirea pantofilor etc.), îngrijirea mediului interior și exterior (spălatul vaselor, spălatul meselor, spălatul rufelor, udatul florilor, așezarea florilor în vază, măturat, șters cu mopul, pregătirea hranei etc), grație și curtoazie (activități legate de grija față de ceilalți), controlul și coordonarea mișcărilor (ex. mersul pe linie)

    * Aria de viată senzorială conectează copilul cu lumea dimensiunilor, a formelor, a culorilor. Educă și rafinează simțurile (vizual, tactil, auditiv, olfactiv, gustativ, termic, baric, stereognostic și cromatic) iar educarea simțurilor sprijină copilul în dezvoltarea inteligenței sale.

    * Aria de limbaj - copilul este expus limbajului bogat și de bună calitate astfel încât expimarea de sine să se producă cu usurință (cărti, carduri, litere, activități specifice).

    * Aria matematică conectează copilul cu lumea numerelor, sistemul zecimal, numărarea, memorizarea, trecerea spre abstract, fracții.

    * Aria culturală introduce copilul în lumea geografiei, a botanicii și științei, în lumea artei și a muzicii. Pentru ca ei să înțeleagă cum funcționează lucrurile în lume, cum pot avea grijă de planetă, punem bazele educației cosmice de la școala elementară. Abordăm ariile cu sentimentul unui explorator: „Mă întreb ce voi afla astăzi despre…”.
    Respectăm ciclul de lucru și ritmul fiecărui copil.

    Toate articolele din mediu oferă scop și sens și sunt aranjate de la stânga la dreapta, de la simplu la complex.

    Acordăm importanță mediului exterior - zilnic desfășurăm activități în aer liber, indiferent de vreme (important e să existe haine potrivite).

Află ce ne diferențiază:

  • Am creat acest spațiu de creștere și dezvoltare al oamenilor mici cu scopul de a contribui la crearea unei lumi mai bune. Creația este pentru copiii lumii!

  • Implicarea personală în actul educațional.

  • Abordarea holistică a dezvoltării ființei umane (fizic, mental, emoțional). 

  • Proiectul mic, ne ajută să ajungem la sentimentul de familie, de acasă, cu focus pe calitatea serviciilor oferite.

  • Autenticitatea, dragostea, respectul, bunătatea, generozitatea, empatia sunt câteva din valorile noastre.

  • Casă cu o valoare arhitecturală deosebită din perioada interbelică, spațioasă, luminoasă, aerisită, organizată cu mobilier minimal, din esențe naturale, ales cu grijă, pentru a reliefa designul interior creat special pentru a pune în valoare filosofia Montessori. 

  • Funcționăm într-un cartier vechi din centrul Bucureștiului. 

  • Casa noastră este deschisă pe tot parcursul anului, cu excepția vacanțelor de Crăciun și de Paște și a sărbătorilor legale de peste an. Pe perioada verii, Centrul este deschis.

  • Este un loc al armoniei, în care copiii se simt valorizați și unde îşi formează deprinderi pentru întreaga viaţă. Este deschis tuturor copiilor, începând cu vârsta de 1 an (mergători neasistiați).

  • Organizăm excursii, tabere, ieșiri în natura atât cu copiii cât și cu părinții

  • •        Adulții din mediu (educatori și asistenți) sunt formați și acreditați în pedagogia Montessori, de forul international AMI (Association Montessori Internationale).

    •        Au experiență în munca cu copiii.

    •        Sunt orientați spre propria dezvoltare personală.

    •        Cadru medical permanent.

  • Andreea este persoana care, organizat, lucrează cu copiii astfel încât limba engleză să fie asimilată/absorbită cu bucurie.

  • •        Hrana copiilor este asigurată de serviciul de catering www.mamadevocatie.ro, care respectă standardele unei alimentații sănătoase pentru copii. Colaborăm de 10 ani și ne place.

    •        Meniu echilibrat creat de nutriționist și medic pediatru, în acord cu segmentul de vârstă și stadiul de dezvoltare al copiilor.

    •        Conține toate grupele alimentare, dar se poate adapta în funcție de particularitatea fiecărui copil.

    •        Materiile prime sunt de calitate, fără conservanți sau aditivi, cu preponderență bio și fără zahăr.

    •        Preparatele sunt proaspete, gătite în dimineața servirii, fără prăjire sau preparare termică la temperaturi înalte, păstrând astfel nutrienții preparatelor.

    •        Doar paste integrale și orez integral.

    •        Ulei de măsline și ulei presat la rece.

    •        Pâine de casă din făină integrală.

    •        Folosim doar carne de curcan și pește de captură autohton.

    •        Deserturile conțin cereale integrale, fructe uscate, seminte (nuci, semințe de floarea soarelui, caju, migdale) educând astfel gustul copilului pentru deserturi sănătoase și pline de nutrienți;

    •        La prepararea deserturilor se folosește doar zahăr brun, curmale, suc de trestie deshidratat și miere când este posibil.

    Beneficiile alimentației sănătoase pentru copii sunt binecunoscute și demonstrate:

    •        Întărirea sistemului imunitar;

    •        Protecția împotriva bolilor copilăriei;

    •        Formarea de obiceiuri de a mânca sănătos pe tot parcursul vieții;

    •        Consumul unei game variate de fructe, legume, cereale, nuci, semințe, educă gustul copiilor către mâncarea naturală, sănătoasă pentru tot restul vieții;

    •        Claritate mentală și o mai bună concentrare, mai puțină iritabilitate si hiperactivitate;

    •        Previne obezitatea, promovează digestia bună;

    •        Prevenirea majorității bolilor precum cancerul, diabet, bolile de inimă tensiunea ridicată, pietre la rinichi, pietre la vezica biliară.

    Detalii despre furnizorul de mancare pentru copii puteti gasi pe adresa www.mamadevocatie.ro

Înscrieri, Program, Costuri

Vă așteptăm cu drag să vă alăturați echipei noastre și să ne bucurăm împreună de noutate, diversitate, creativitate.

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului, în funcție de locurile disponibile pe baza principiului ”primul venit, primul servit”. Au prioritate membrii Comunității Montessori Edu.

  • Program grupa 1 – 3 ani:

    08:00 – 09:00 Sosirea copiilor, mic dejun

    09.00 – 11.00 Activități cu specific Montessori

    11.00 – 12.30 Activități și jocuri în aer liber

    12.30 – 13.30 Masa de prânz

    13.30 – 16.00 Odihnă

    16.00 – 16.20 Gustarea de după-amiază

    16.20 – 17.00 Activități complementare și joc

    17.00 Plecarea copiilor

    Program grupa 3 – 6 ani

    08:00 – 09:00 Sosirea copiilor, mic dejun

    09.00 – 12.00 Activități cu specific Montessori

    12.00 – 13.00 Activități și jocuri în aer liber

    13.00 – 13.30 Masa de prânz

    14.00 – 16.00 Odihnă

    16.00 – 16.20 Gustarea de după-amiază

    16.20 – 17.30 Activități complementare și joc

    17.30 Plecarea copiilor

  • Înscrierea copilului dumneavoastră în Centrul nostru începe cu o întalnire la care participă și copilul, pentru a ne cunoaște și pentru a stabili dacă programa Montessori Edu este potrivită pentru familie.

    Pasul următor constă în completarea dosarului de înscriere:

    1. fișa de înscriere

    2. acord de parteneriat

    3. fișa copilului

    4. fotografia copilului

    5. copie certificat de naștere

    6. copie CI a părintelui/ tutorelui legal

    7. taxa de înscriere

    8. fișa de evaluare de la grădinița frecventată anterior (dacă este cazul)

    În plus, vă rugăm să completați fișa de consultații medicale și să ne furnizați următoarele documente:

    1. copie carnet de vaccinări (dacă există)

    2. buletin de analiză solicitat de cabinetul medical (exudat nazal, faringian, examen coproparazitologic)

    3. aviz de intrare în colectivitate (adeverință de la medicul de familie/pediatru cu mențiunea ‘sănătos și apt pentru colectivitate’)

  • Înscriere/reînscriere:

    600 lei/an educațional.

    Se plăteşte o dată pe an în momentul înscrierii şi este nereturnabilă.

    Materiale didactice și consumabile:

    1200 lei/an educațional .

    Pentru al doilea copil, suma va fi redusă cu 20 %.

    Costuri lunare:

    2490 lei, program scurt fără masă (8,00 - 12,00)

    2670 lei, program scurt, cu masă (8,00 - 13,30)

    2850 lei, program lung (8,00 - 17,00 sau 17,30 pentru grupa de 3-6 ani)


    Notă:

    Anul educațional se derulează în perioada 1 septembrie – 31 august.

  • •       Plata contribuțiilor se va face lunar, în primele 5 zile calendaristice ale lunii, pentru luna în curs.

    •       Pentru plata anticipată pentru un an educațional, într-o singură tranșă se acordă reducere de 10% aplicată la valoarea totală.

    •       Pentru plata trimestrială și/sau semestrială se acordă o reducere de 5% aplicată la valoarea totală

    •       Se acordă o reducere de 15% pentru al doilea copil înscris al aceleiași familii

    •       Pentru o perioadă de absentare de 30 zile lucrătoare și mai mult, se acordă o reducere de 600 lei din suma de plată a lunii următoare

    •       Prima luna de program este considerată perioadă de acomodare și se va calcula la tariful programului fără masă, indiferent de timpul petrecut în cadrul Centrului. Luna de acomodare nu poate depăși 21 de zile. Procesul de acomodare se consideră încheiat odată cu servirea mesei de prânz a copilului.

    •       Ne rezervam dreptul de a interveni în sensul modificării acestei oferte în contextul în care condițiile generale de piață, inflația anuală și cadrul legislativ vor impune acest lucru.

 Ce vă oferim?

  • Educatoare și asistente Montessori acreditate AMI (Association Montessori Internationale)

  • Mediu pregătit pentru fiecare categorie de vârsta (1 – 3 ani și 3 – 6 ani)

  • Cicluri complete de lucru pentru fiecare categorie de vârsta (2 ore pentru 1 – 3 ani și 3 ore pentru 3 – 6 ani)

  • Materiale didactice și consumabilele necesare pentru tot parcursul anului

  • Limba engleză permanent

  • Evaluări periodice ale evoluției copilului

  • Consiliere și consultanță educațională Montessori și psihologică (la cerere)

  • Hrană sănătoasă

  • Vizite la domiciliu în vederea implementării principiilor Montessori acasă (la cerere)

  • Program de acomodare lent, în ritmul copilului, în concordanță cu nevoile de dezvoltare ale acestuia și nevoile familiei

  • Abordarea holistica a stării de sănătate fizică, mentală și emoțională a ființei umane

  • Autenticitate, dragoste, responsabilitate, profesionalism, respect

Cum poate schimba copilul tău lumea sau cel puțin, cum îl putem învăța să își controleze propria lume?

Află la o întâlnire gratuită unde vei putea explora și alte opțiuni pentru copilul tău.