Oferta Educationala


 

Iti doresti sa ai un copil independent si increzator in fortele proprii?

Te invitam sa ne vizitezi ca sa afli cum poate pedagogia Montessori sa contribuie la dezvoltarea armonioasa a copilului tau si la pregatirea lui pentru viata.

 

Educatia alternativa Montessori pe care o aplicam in Centrul Montessori Edu este un sistem flexibil care merge pe principiul autoeducarii si care ii ajuta pe copii sa se dezvolte in mod natural si sa isi modeleze caracterul prin libertatea de a lua propriile decizii. Este un sistem care ii ajuta sa isi descopere talentele si pasiunile de timpuriu.

Am creat acest loc in care copiii:

  • Se mișca liber, învățând în mod natural, într-un mediu bine organizat și ordonat
  • Iau decizii și îşi exercita voința liber într-un mediu controlat de pedagog
  • Primesc informații într-o manieră care să-i inspire
  • Sunt stimulaţi să fie auto-motivati, evitându-se pedepsele și recompensele externe, care distorsionează procesul de dezvoltare personala
  • Acumulează cunoștințe inclusiv de la ceilalți copii, de diferite vârste ( grupele sunt mixte 1- 3 ani si 3-6 ani)

Serviciile si activitatile pe care le oferim sunt prezentate mai jos:

Cresa

Copiii mici sunt extraordinari si atunci cand avem grija de ei in perioadele in care parintii trebuie sa se ocupe de alte treburi ii indrumam, ii ingrijim si ii ajutam sa invete mai multe despre lumea in care au intrat nu demult.

Grupa de cresa primeste o atentie deosebita din partea educatorilor. Noi o privim ca pe o oportunitate pentru ca cel mic sa invete si sa se dezvolte. Educatoarea ii indruma si verbalizeaza tot timpul pentru a-i incuraja pe cei mici sa vorbeasca.

 

Un mediu propice

Sala pentru copiii de cresa este imaculata si plina de materiale educative cu care cei mici pot lucra. Acestea sunt adaptate varstei si intereselor lor si sunt perfect sigure. Spatiul este incapator, numai bun pentru un mic explorator si este confortabil astfel ca cel mic se va simti ca acasa. Iar atentia deosebita data de educatori creeaza un mediul cald in care copilul se va simti iubit, fericit, in siguranta si antrenat in activitati diverse.

Activitati antrenante

Programul de cresa nu inseamna doar somn pentru cel mic. Acesta include activitati precum cantece, poezii scurte, exercitii fizice si distractive, activitati artistice (pictat, desenat, lipit, etc.), jocuri de grup si activitati de invatare. Toate sunt indrumate de educatori cu multa rabdare si care stabilesc un mediu plin de voie buna. De mare interes sunt activitatile din zona de viata practica (spalatul mainilor, spalatul vaselor, spalatul meselor, udatul florilor, maturat, sters cu mopul, stoarcerea citricelor, feliatul merelor, taiatul bananei etc)

Suport profesional pentru a facilita adaptarea copilului

Majoritatea copiilor vor plange cand sunt lasati in Centru sau vor avea nevoie de o perioada de adaptare. Insa aceasta dureaza, de obicei, foarte putin. Desi fiecare copil este diferit si reactiile sunt diverse, cei mici se adapteaza foarte repede la un nou mediu daca se simt iubiti si in siguranta. Educatorii nostri stiu sa ofere afectiunea de care are nevoie cel mic dirijandu-l in acelasi timp catre independenta emotionala si fizica.

Pentru a va ajuta sa treceti mai usor prin acest pas educatoarea este alaturi de voi si va va oferi sfaturi utile in functie de personalitatea copilului si nevoile voastre. Veti primi sfaturi legate de acomodare, de trecerea de la scutec la olita si de comportamentul copilului.

Alimentatie adaptata fiecarui copil

Numai un parinte si educatorii care petrec ore intregi cu cei mici pot intelege cat de important este ca cei mici sa manance cum trebuie si cat de dificil este acest lucru. Alimentatia este importanta si pentru noi astfel ca poti discuta impreuna cu medicul nostru pediatru si cu educatoarea pentru a gasi solutii adaptate copilului tau.

Program

Programul grupei incepe la ora 08.00 si se termina la ora 18.00.

Necesar:

Este nevoie de un saculet cu 2-3 schimburi complete, servetele umede, scutece, pijamale, periuta de dinti si pasta de dinti. Fiecare copil are dulapiorul lui, loc in care se va afla si acest saculet.

Contacteaza-ne la 0721 833 901 sau la angela@montessoriedu.ro cu orice intrebare ai avea despre serviciile de cresa. Iti stam la dispozitie oricand si avem o tolba plina de sfaturi pentru tine.

Gradinita

Te-ai gandit vreodata ca scolile din ziua de astazi ii limiteaza pe copiii prea independenti, prea talentati sau prea pasionati? Daca “standard” nu este indeajuns, atunci cu siguranta ti-ai dori pentru copilul tau o educatie diferita, care sa ii stimuleze creativitatea si sa-i dezvolte armonios personalitatea. Avem o veste buna! In acest moment exista alternative, iar una dintre cele mai interesante si cea pe care ne-am hotarat sa o practicam este metoda numita Montessori.

Numarandu-se printre cele mai recente trenduri mondiale in materie de educatie, desi este fondat acum mai bine de 100 de ani, Montessori este un sistem flexibil care merge pe principiul autoeducarii si care ii ajuta pe copii sa se dezvolte in mod natural si sa isi modeleze caracterul prin libertatea de a lua propriile decizii. Este un sistem care ii ajuta sa isi descopere talentele si pasiunile de timpuriu.

La noi, cei mici sunt stimulati de increderea cu care sunt investiti de catre pedagogi cand li se permit activitati pe care ei le percep ca fiind specifice numai adultilor, cum ar fi aranjarea obiectelor la locul de joaca, udarea florilor sau prepararea unor feluri de mancare. Aceste  actiuni simple cu o importanta extraordinara pentru copii, ii responsabilizeaza si ii ajuta sa isi intuiasca propriile forte printr-o participare activa si constienta la “ceva important”.

Noi lucram cu copilul astfel incat odata trezita curiozitatea acestuia, sa isi doreasca sa invete si sa inteleaga informatia, ca alternativa la invatatul mecanic disfunctional si des practicat in sistemul atat de bine cunoscut al scolii de azi.

Intrucat sustinem firescul si armonia, iata principiile pe care ne bazam:

•        auto-motivarea – sistemul pedeapsa-recompensa  este evitat, iar copii sunt stimulati sa se auto-motiveze

•        relationarea cu ceilalti – metoda Montessori invata copiii sa aiba grija unul de altul, sa se  respecte, tolereze si sa se inteleaga

•        promovarea unei alimentatii sanatoase – cei mici sunt educati sa aprecieze gusturile naturale si sa ocoleasca produsele  standard din comert care le dauneaza

•        invatarea inspirata  prin intermediul diferitelor tipuri de activitati – de educare a limbajului, recreative, de cunoastere a mediului, matematice, educatie muzicala si plastica, educatie fizica si psiho-motorie

•        organizarea – copiii sunt incurajati sa se gospodareasca in cadrul grupei, sa isi ordoneze spatiul in care isi desfasoara activitatea in vederea deprinderii acestei discipline

Copilul este prin definitie bun, o tabla nescrisa si este responsabilitatea ta ca parinte sa te asiguri ca viata lui de adult va fi una lipsita de frustrari si meschinarii. Acest lucru poate fi atins printr-o educatie inovatoare, care sa il faca sa isi constientizeze existenta in aceasta lume si sa aleaga modul cum se va raporta la ea.

Suna la 0721 833 901 sau contacteaza-ne la email angela@montessoriedu.ro pentru a gasi raspuns la intrebarile tale si pentru a afla mai multe despre aceasta metoda. Povesteste-ne despre copilul tau si vom descoperi impreuna daca metoda Montessori i se potriveste.

Activitati optionale

Activitatile optionale vin in completarea celorlalte activitati educationale si ofera parintilor posibilitatea de a descoperi la copiii lor diverse aptitudini artistice si intelectuale.

CURSURI DE DANS

CURSURI DE PIAN

CURSURI DE INOT

Copiii pot participa la cursuri de inot cu instructori calificati la Bery Spa – Iancului, cu abonamente de 4 sau 8 sedinte lunare.

Cursurile au loc in fiecare zi de joi, intre orele 15-16, transportul fiind asigurat de catre Bery Spa.

CURSURI DE DANS PENTRU COPII

Cursurile se desfasoara o data  pe saptamana, miercuri, de la ora 16.30 la 17.15

OBIECTIVE – STRUCTURA

Structura cursului de dans prezintă ca obiectiv principal dezvoltarea şi perfecţionarea abilităţilor cultural-artistice şi creative ale copiilor.Cursul oferă atât o parte de dezvoltare personală, cât și o parte teoretică şi practică de insuşire a diferitelor stiluri de dans. Grupele de dans pornesc de la un minim de 7 persoane, iar durata unei sedinte de dans este de 45 de minute.

BENEFICII

Într-o manieră distractivă, dansul contribuie la dezvoltarea condiţiei fizice, la coordonare, la dezvoltarea ritmului si a muzicalităţii, utilizând o gamă complexă de exerciţii şi tehnici interactive. Mai mult decât atât, dansul aduce un real bagaj de beneficii psihologice şi sociale, dezvoltând capacitatea de socializare, disciplina, fairplay-ul, munca în echipă, memoria şi creativitatea copiilor.

STILURI DE DANS

În cadrul cursului de dans, copiii vor avea ocazia să invete bazele celor mai cunoscute stiluri de dans, realizandu-se o combinatie intre street dance, latino, dans sportiv si balet. Aceasta combinaţie le permite copiilor să deprindă un bagaj esenţial de cunoştinte, care le va dezvolta mobilitatea, creativitatea, eleganţa în ţinută şi libertate de expresie.