Grupa de varsta 3-6 ani


Te-ai gandit vreodata ca scolile din ziua de astazi ii limiteaza pe copiii prea independenti, prea talentati sau prea pasionati? Daca “standard” nu este indeajuns, atunci cu siguranta ti-ai dori pentru copilul tau o educatie diferita, care sa ii stimuleze creativitatea si sa-i dezvolte armonios personalitatea. Ai noroc! In acest moment exista alternative, iar una dintre cele mai interesante si cea pe care ne-am hotarat sa o practicam este metoda numita Montessori.

Numarandu-se printre cele mai recente trenduri mondiale in materie de educatie, desi este fondat acum mai bine de 100 de ani, Montessori este un sistem flexibil care merge pe principiul autoeducarii si care ii ajuta pe copii sa se dezvolte in mod natural si sa isi modeleze caracterul prin libertatea de a lua propriile decizii. Este un sistem care ii ajuta sa isi descopere talentele si pasiunile de timpuriu.

La noi, cei mici sunt stimulati de increderea cu care sunt investiti de catre pedagogi cand li se permit activitati pe care ei le percep ca fiind specifice numai adultilor, cum ar fi aranjarea obiectelor la locul de joaca, udarea florilor sau prepararea unor feluri de mancare. Aceste  actiuni simple cu o importanta extraordinara pentru copii, ii responsabilizeaza si ii ajuta sa isi intuiasca propriile forte printr-o participare activa si constienta la “ceva important”.

Noi lucram cu copilul astfel incat odata trezita curiozitatea acestuia, sa isi doreasca sa invete si sa inteleaga informatia, ca alternativa la invatatul mecanic disfunctional si des practicat in sistemul atat de bine cunoscut al scolii de azi.

Intrucat sustinem firescul si armonia, iata principiile pe care ne bazam:

•        auto-motivarea – sistemul pedeapsa-recompensa  este evitat, iar copii sunt stimulati sa se auto-motiveze

•        relationarea cu ceilalti – metoda invata copiii sa aiba grija unul de altul, sa se  respecte, tolereze si sa se inteleaga

•        promovarea unei alimentatii sanatoase – cei mici sunt educati sa aprecieze gusturile naturale si sa ocoleasca produsele  standard din comert care le dauneaza

•        invatarea inspirata  prin intermediul diferitelor tipuri de activitati – de educare a limbajului, recreative, de cunoastere a mediului, matematice, educatie muzicala si plastica, educatie fizica si psiho-motorie

•        organizarea – copiii sunt incurajati sa se gospodareasca in cadrul grupei, sa isi ordoneze spatiul in care isi desfasoara activitatea in vederea deprinderii acestei discipline

Copilul este prin definitie bun, o tabla nescrisa si este responsabilitatea ta ca parinte sa te asiguri ca viata lui de adult va fi una lipsita de frustrari si meschinarii. Acest lucru poate fi atins printr-o educatie inovatoare, care sa il faca sa isi constientizeze existenta in aceasta lume si sa aleaga modul cum se va raporta la ea.

Suna la 0721 833 901 sau contacteaza-ne la email angela@montessoriedu.ro pentru a gasi raspuns la intrebarile tale si pentru a afla mai multe despre aceasta metoda. Povesteste-ne despre copilul tau si vom descoperi impreuna daca metoda Montessori i se potriveste.