Ce spun parintii despre noi

Andreea

Andreea

Povestea noastra a inceput in urma cu un an cand ne-am decis sa alegem o gradinita pentru fetitele noastre. De la inceput am stiut foarte clar ce nu ne doream… nu ne doream o gradinita clasica unde copiii sunt priviti ca mici oite, parte a unei turme, unde pedagogii sunt rigizi si aplica aceeasi metoda indiferent de individualitatea fiecarui copil. Ne doream o gradinita in care copiii nostri sa se simta in siguranta si sa se dezvolte frumos si sanatos din toate punctele de vedere. Ne doream ca mediul in care isi vor petrece o mare parte din timp sa fie unul prietenos, cald, deschis, fara reguli stricte care sa ii ‘inregimenteze pe copii”, unde E&B sa fie incurajate sa isi dezvolte individual personalitatea si unde sa le fie respectata individualitatea. Astfel ne-am documentat si am studiat intens despre Metoda Montessori, ni s-a parut alegerea perfecta pentru fetitele noastre. Usor de zis dar mai greu de obtinut. Au aparut intrebarile urmate de cautari intense la sfarsitul carora, cand credeam ca ne dorim ceva greu de obtinut, am intalnit-o pe Angela (Angi)… fiindca mai intai de toate ne-a atras omul/ persoana pe care am intalnit-o.  Pentru noi a fost dragoste la prima vedere, ne-a atras prin caldura ei si prin principiile sanatoase pe care le are. Dupa prima intalnire si discutie, am simtit ca am gasit solutia ideala pentru noi: metoda Montessori si pedagogul potrivit sa aplice aceasta metoda. Toate bune si frumoase, mai ramasese sa vedem daca si fetele se vor adapta si vor accepta persoane noi, alti copii, un mediu total nou… le-am pregatit, povestit din timp ca vor merge la gradinita dar ne asteptam ca inceputul sa fie mai greu, sa refuze sa stea la gradi fara noi… insa, toate intrebarile si temerile ne-au fost sterse in prima zi de gradinita cand, dupa ce au intrat si au avut primul contact cu Angi, cu materialele din gradinita si cu ceilalti copii, E&B s-au intors spre sotul meu si i-au spus “pa, tati!”. Incepand din prima zi, pentru ele mersul la gradinita a reprezentat si reprezinta un moment de mare bucurie.

De cand merg la gradinita, E&B au evoluat intr-un ritm alert, de la zi la zi ne uimesc cu lucrurile invatate la gradinita. Limbajul li s-a dezvoltat foarte mult intro scurta perioada de timp, totodata indemanarea, motivatia, atentia si simtul practic li s-au dezvoltat datorita materialelor si metodelor specifice Montessori, au devenit independente si isi doresc sa faca lucruri singure, fara a fi ajutate.  Toate acestea datorita rabdarii si caldurii Angelei si nu in ultimul rand datorita mediului si metodei Montessori sub care isi desfasoara activitatea gradinita. Andreea, mamica a doua gemene.

Adriana, mama Sofiei

Adriana, mama Sofiei

Petru Sofia, fetita mea, mersul la gradinita a insemnat un prim pas de la un univers destul de inchis la independenta. O independenta relativa conforma cu varsta ei de 4 ani pe care in familie nu o putea descoperi. M-a bucurat foarte tare sa o vad descurcandu-se singura, negociindu-si relatiile fara ajutorul parintilor. Pentru noi, a reprezentat un mare pas intalnirea cu gradinita si mai ales oamenii minunati care-i ghideaza pe copiii nostri acolo.
Adriana, mama Sofiei


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *